ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Şehit Seyyit Kadir Denel İmam Hatip Ortaokulu

NEDEN ŞEHİT SEYYİT KADİR DENEL İMAM HATİP ORTAOKULU

NEDEN ŞEHİT SEYYİT KADİR DENEL İMAM HATİP ORTAOKULU?

1-   İmam Hatip Okulları nedir?

İmam Hatip Okulları ortaokul ve lise bölümlerinden oluşmaktadır. Normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen resmi devlet okullarıdır.

2  - İmam Hatip Okullarının temel gayesi nedir?

İmam Hatip Okullarının temel gayesi kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmektir.

3-İmam Hatip Okulları nasıl bir programa sahiptir?

İmam Hatip Okulları sosyal, beşeri, fen bilimleri ile birlikte İslami ilimleri aynı müfredat altında göstermesi bakımından Türkiye'ye özgü bir tecrübedir.

4-  Normal ortaokullarda görülen zorunlu derslerin tamamı İmam Hatip Okullarında var mıdır?

Evet, zorunlu derslerin tamamı İmam Hatip Okullarında mevcuttur. Öğrencilerimiz diğer ortaokul öğrencilerinin sahip oldukları bilginin yanısıra İslam dininin temel kaynaklarını ve yöntemlerini doğru kaynaklardan ve formasyon sahibi eğitimcilerden edinmektedirler.

5- İmam Hatip okullarında yabancı dil eğitim var mıdır?

Evet, İmam Hatip Okullarında İngilizce'nin yanısıra Arapça da öğrenilebilmektedir.

6-Aileler niçin İmam Hatip Okullarını tercih etmeli?

Kurumlarımız manevi değerlerine bağlı, topluma faydalı, düşünen ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen, hitabeti kuvvetli, araştırmayı seven aktif gençler yetiştirmeyi ilke edinmesiyle ailelerin ve öğrencilerin tercih sebebidir.

7- İmam Hatip Okullarından nasıl insanlar yetişir?

Okullardan hemen her mesleğe yönelmiş saygın kişiler mezun olmuştur. Bilim, kültür, sanat, eğitim, siyaset ve iş dünyasında önde gelen birçok kişi İmam Hatip mezunudur.

8-  İmam Hatip Okullarında kötü alışkanlıklar ve suç oranları diğer okullara oranla nasıldır?

Gençlerimize bu okullarda değerler eğitimi verildiği için kötü alışkanlıklar yok denecek kadar azdır.

9-Normal ortaokullarla İmam Hatip Ortaokulu arasında ders saati farkı var mı?

Normal okullarda haftalık ders saati 32, İmam Hatip Ortaokullarında 36´dır.

10-Normal ortaokullardan farklı olarak İmam Hatip Ortaokullarında ek olarak ne gibi dersler vardır?

Arapça, Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed´in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler gibi ek dersler verilmektedir.

11- İmam Hatip Ortaokullarında Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim derslerinin içeriği nasıl olacak?

Kur'an-ı Kerimi yüzünden kurallarına uygun bir şekilde öğrenmenin yanında, Kur'an´ın mesajlarını anlamak ve hayata geçirmek için gerekli eğitim ve öğretim verilmektedir.

12- İmam Hatip Ortaokulu mezunları Anadolu ve Fen Liselerine girişte herhangi bir sorunla karşılaşacak mı?

İmam Hatip Ortaokullarında normal okullardaki kadar matematik ve fen dersleri vardır. Herhangi bir katsayı ve buna benzer uygulamalarla karşılaşılmadan istenilen Anadolu ve Fen Liselerine gidebileceklerdir.

13-İmam Hatip Ortaokullarından İmam Hatip Liselerine geçiş mümkün müdür?

Evet, mümkündür. Bunun yanı sıra istedikleri meslek, spor, sanat, sosyal bilimler gibi lise bölümlerine gidebilirler.

14- İmam Hatip Ortaokuluna kayıt için ne yapmalıyım?

Şehit Seyyit Kadir Denel İmam Hatip Ortaokuluna kayıtta kayıt bölgesi şartı aranmamaktadır. İlkokul dördüncü sınıfı bitiren öğrenci, velisi aracılığıyla ve nüfus cüzdanı ile Bahçelievler İmam Hatip Ortaokuluna (Atatürk ortaokulu yanındaki eski Yunus Emre Anadolu lisesi binası) başvurmak suretiyle kaydını yaptırabilir.

TELEFON: 511 12 18

Yayın: 11.07.2015 - Güncelleme: 02.10.2020 17:57 - Görüntülenme: 1192